Author Topic: Temp Sensor Alarm  (Read 4539 times)

Offline sontakke

  • Newbie Gearhead
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Temp Sensor Alarm
« on: August 18, 2010, 04:33:24 PM »
This seems to trips constantly when I had the Ultra-Gauge on the left hand bottom corner
of the windshield.  Sunlight was hitting it.  I had to press the <DOWN> button every few seconds
to get rid of visual alarm.  Interestingly, I do not recall any audible alarm.  Is there a way
to check if my speaker is functioning?

Thanks,
- Vikas

Offline UltraGauge Admin

  • Administrator
  • Sr. Member Gearhead
  • *****
  • Posts: 364
    • View Profile
Re: Temp Sensor Alarm
« Reply #1 on: August 18, 2010, 04:40:18 PM »

Vikas,

The alarm is by default set to trigger at 145 F.   Like all alarms, you can set what ever value you like and individually enable or disable each alarm.   The important thing to realize is that it apparently is greater that 145F on your dash.  :P   You should use a sun shade not only to protect UltraGauge but to preserve your dash and interior as well.

If you go into the menu system, pressing "Menu/Select" will typically result in a "beep" as you move around the menu system.

Offline sontakke

  • Newbie Gearhead
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Temp Sensor Alarm
« Reply #2 on: August 19, 2010, 07:35:36 AM »
I suspect either the beep is too low or it is getting drawn out by the engine noise.
Worse, I have lost hearing on that frequency :-(  I will get my son to verify
if there is a beep or not.

- Vikas